פארק נטורה ויוה: על חיות וחוויות

כל הורה, שמטייל עם המשפחה שלו, מכיר את זה. הרגע שבו צריך לבחור בין המוח לבין הלב, או אם תרצו: בין השיקולים הרציונליים שלנו, המבוגרים, לרצונות של הילדים. כשאנחנו היינו בטיול הראשון באגם גארדה, לא תכננו להכניס ללוח הזמנים את גן החיות, הידוע בתור פארק נטורה ויוה (Parco Natura Viva). “קראנו שגן החיות הזה הוא לא משהו”, אמרתי לילדות. “וחוץ מזה, תמיד יהיה לנו את הספארי ברמת גן. זוכרות שהיינו שם לפני שנה וחצי?”. אבל זה לא עזר. הילדות הכריזו בפה מלא: “רוצות לראות חיות!”, והבנו שאנחנו צריכים לעשות מעשה. בתור הורים שיודעים אם החשיבות של מתן גבולות לילדים, החלטנו להיכנע להן כי מה לעשות שבטיול עם ילדים פורצים גבולות, מנסים ליהנות ומשאירים את ההשוואות המיותרות (או הציניות) בצד.

והאמת? זו הייתה בחירה מוצלחת לדעתנו. זה לא שפארק נטורה ויוה הוא אטרקציה שלא תוכלו למצוא במקומות אחרים בעולם (ושוב, במידה מסוימת גם בישראל). אלא שלדעתנו הוא בהחלט מוצלח ועושה את העבודה. שאם אתם מעוניינים להעביר כמה שעות בהנאה עם ילדים, שאוהבים חיות ורוצים לראות אותן בכל הזדמנות, זו אופציה חביבה מאוד.

 

מה יש בגן החיות נטורה ויוה?

פארק נטורה ויוה ממוקם בחלק המזרחי של אגם גארדה, מרחק נסיעה קצר מוורונה או מעיירות האגם, והוא פועל מאז שנת 1969. הפארק העצום מחולק לשני אזורים עיקריים, כשאת הנוסחה אתם בטח מכירים. החלק הראשון הוא ספארי, בו הנסיעה נעשית ברכבים. השני הוא גן חיות, שההליכה בו היא רגלית. אפשר לבחור לבקר רק באחת האטרקציות – לרוב, גן החיות – אבל בכל מקרה תשלמו כרטיס כניסה כולל.

חשוב להדגיש שבניגוד לחלק מהמקומות המקבילים, בישראל ובעולם, כאן קיבלנו רושם שבהחלט נעשים מאמצים לשמור על החיות שנמצאות כאן. פארק נטורה ויוה פועל, לפי המדיניות שלו, בשלושה תחומים עיקריים: שימור, מחקר וחינוך, בעיקר בכל הנוגע לשמירה של האדם על בעלי החיים ועל הטבע המקיף אותנו. הפארק ידוע בתוכניות השימור המקיפות שלו לבעלי חיים שונים, דוגמת צבים, גמלים, נשרים, קופים, עטלפים ועוד. זו אחת הסיבות לכך שסביבת המחייה של בעלי החיים מזכירה מאוד את התנאים הטבעיים שלהם, גם בחלק של גן החיות. בעלי החיים נמצאים פעמים רבות במרחק די גדול משביל המטיילים: זה אולי עלול לאכזב חלק מהמבקרים, שרוצים להיות במרחק נגיעה מהחיות. לנו זה פחות הפריע.

הספארי של פארק נטורה ויה (צילום מקורי - אגם גארדה לישראלים)

ספארי (Safari Park)

אחרי שקונים את הכרטיסים ומעבירים את הילדות קדימה, כי בכל זאת הן צריכות לראות משהו, מתחיל החלק הראשון של הבילוי. במהלך מסלול הנסיעה בספארי, הנמשך כ-6 קילומטרים, מבחינים בלא מעט בעלי חיים, ביניהם ג’ירפות, זברות, קרנפים, בבונים, אנטילופות, צבאים, צבועים, צ’יטות ואחרים, בסביבה הטבעית שלהם וללא גדרות. כמיטב המסורת יש גם אריות ולביאות, הנמצאים מרוחקים באופן יחסי ממסלול הנסיעה, אבל כיאה לחיה שישנה כ-20 שעות ביממה לפחות סבירות גבוהה שתתקשו למצוא אותם.

האמת היא שהשאלה כמה זמן מבקרים בספארי פארק, כולל העצירות המתבקשות לצילומים, תלויה לא רק בקצב שלכם אלא גם בכמות התיירים. באתר הפארק מציינים שלרוב חלק זה של הביקור נמשך כחצי שעה. במקרה שלנו זה היה קצת יותר, בעיקר כי היו כמה מכוניות שהתעכבו להן בדרך (מטבע הדברים, ספארי הוא לא המקום בו נוכל לעקוף רכבים בדרכים לא דרכים. זה לא כבישי ישראל כאן).

הערה חשובה: עבור מי שלא מגיע לכאן עם רכב שכור, יש אפשרות לעלות על ג’יפ מטעם המקום שיוצא מפעם לפעם. פרטים נוספים יופיעו בקרוב באתר הרשמי של הפארק.

פארק נטורה ויה - אגם גארדה לישראלים

גן חיות (Fauna Park)

רוב החיות של פארק נטורה ויוה – כ-90%, לפי המידע המופיע באתר – ממוקמות בחלק של גן החיות. הדבר הראשון שאתם צריכים לדעת עליו הוא שמדובר באזור גדול מאוד, עם מסלול הליכה כולל של כארבעה קילומטרים. המשמעות היא שלעבור בכל גן החיות הוא לא משימה פשוטה, במיוחד אם אתם מגיעים עם ילדים או עם עגלות. למרות שהפארק נגיש ברמה הכללית לעגלות תינוקות, יש בו שבילי חצץ, עליות, ירידות וגשרים, שעשויים להקשות עליכם מעט. זו הסיבה לכך שחלק מהתיירים יטענו אולי שהביקור כאן הוא מעט מסורבל.

אפשר להבין משפחות שבוחרות מראש לבקר בכמה אזורים, או לקבל טעימה קטנה מכל אחד מהם. גם לדעתנו אין טעם לעשות “מסע כומתה” כדי לסמן “וי” על כל בעלי החיים, מה גם שמדובר בגן חיות עצום עם כ-1,500 בעלי חיים בסך הכול, מכ-250 זנים.

גן החיות פאונה פארק - פארק נטורה ויה (צילום - אגם גארדה לישראלים)

פאונה פארק מחולק לכמה אזורים, על פי אזורי המחייה של בעלי החיים שנמצאים בכל אחד מהם:

אפריקה 

המוגדר כ”ספארי להולכי רגל”. אזור בה יאפשר לכם לעבור בין אריות, היפופוטמים, קרנפים, אנטילופות, קופים, שימפנזות, סוריקטות וגם בעלי חיים מהאי מדגסקר, בתת אזור המוקדש לו: סוגים שונים של למורים, תוכים ועוד. בגזרת ההסעדה תמצאו כאן את בר Gombe, מעין שחזור של בית הארחה אפריקאי

אוקייניה

באזור זה תמצאו מגוון בעלי חיים שמגיעו אלינו מאוסטרליה, ניו זילנד והסביבה. אם הילדים שלכם חולמים לראות אמו, קנגורו, וולבי, קזואר, עגורים, ברווזים, ברבור אוסטרלי שחור ושאר בעלי חיים מיוחדים, זהו האזור בשבילכם.

אסיה

אזור גדול מאוד, בו מתגוררים בעלי חיים מפורסמים רבים אשר חלקם בסכנת הכחדה. פנדות אדומות, נמרים, גמלים, סוסים, צביים, אנטילופות וסוגים שונים אחרים של עופות הם רק חלק מהחיות האסייתיות שתמצאו כאן, בסביבה הטבעית הפסטורלית שלהן

אמריקה

באופן שאולי יפתיע חלק מכם, אזור יבשת אמריקה מאכלס בתוכו מגוון ביולוגי מרשים של בעלי חיים מרתקים. האזור, הממוקם על גבי גבעה קטנה, מציע מינים שונים של קופים, ציפורים (חלקן ייחודיות בכל קנה מידה), קופים ועוד. אחת האטרקציות הבולטות כאן היא תת אזור האמזונס, המאכלס בין השאר תוכים צבעוניים ומרהיבים

אירופה

אזור אירופה, בצד המערבי של גן החיות, כולל בין השאר זאבים אפורים, חתולי בר, נשרים, איילים, אווזים ועוד.

אזור היצורים הנכחדים

אזור היצורים הנכחדים, בקצה הצפוני של גן החיות, מסביר היטב מדוע חשוב לשמור על הסביבה, ולמה פועל כאן מרכז רבייה מודרני למינים שנמצאים בסכנת הכחדה מוחשית. האזור מיועד לשחזר בעלי חיים שכבר לא נמצאים איתנו, בגודל טבעי, כאשר השחזורים בהחלט מפורטים (בפארק מגדירים אותו כ”היפר ריאליסטיים”, כלומר הכי קרובים שיש למציאות) ושמים דגש על דיוק ומהימנות מדעית.

גולת הכותרת כאן בעיני רבים היא הדינזוארים, על הסוגים השונים שלהם, ששופצו בשנת 2009. שנה לאחר מכן התווספו לקטלוג גם יונקים, ציפורים ובעלי חיים אחרים, שייקחו אתכם במנהרת הזמן.

300*250  

אזורי משחק והסעדה

מעבר לאפשרות לפגוש את בעלי החיים, פארק נטורה ויוה מציע כמה אטרקציות שידברו בעיקר – אבל ממש לא רק – לילדים. הילדות שלנו העבירו לא מעט זמן בפינת הליטוף, שם הן פגשו בעלי חיים מקרוב (לא את כולם אפשר להרים. הזכרנו כבר את השמירה על הסביבה) והאכילו כמה מהם. 

אנחנו אהבנו את אזורי המשחק. יש בגן החיות שלושה אזורים המציעים מתקני שעשועים, בחלק מהמקרים בהשראת החיות הנמצאות באותו אזור. האזורים המרכזיים בפארק הם: 

  • MANAS – ממוקם באזור של יבשת אסיה. כולל מגרש משחקים חביב עם נדנדות, מגלשות ומתקנים קטנים לילדים, חלקם מעוצבים בצורת בעלי חיים אהובים (ג’ירפות, קופים, אריות וכן הלאה). עוד תמצאו כאן אזור ישיבה חיצוני ומסעדה המגישה מנות חמות בסגנון מזון מהיר, משקאות, גלידות וקפה
  • Animaliadi – מתחם אנימיליאדי, “אולימפיאדת החיות”, ממוקם במרחק של כ-500 מטר מהכניסה לגן החיות, בקרבת האזור האפריקאי. הוא כולל מגרש משחקים מושקע וחדיש לילדים עם גשרים, נדנדות, מגלשות, מתקני טיפוס ועוד, אזורי ישיבה גדול, שירותים, מכונות אוטומטיות לממכר משקאות וחטיפים ועוד

מה בדיוק אפשר לאכול כאן? יש כאן כמה אפשרויות עיקריות בסמוך לאזורים הגיאוגרפיים. שוב, המרחקים יחסית גדולים בין המקומות ולכן מומלץ לתכנן מראש לאן רוצים להגיע, מה מעוניינים לאכול ומתי. יש נכון להיום שלושה מתחמי אוכל עיקריים כאן:

  • Simba Self – מסעדת שירות עצמי באזור האפריקאי, הכוללת מנות ראשונות ועיקריות דוגמת פסטות, שניצלים, סלטים, קינוחים ועוד
  • Comba Bar – ממוקם באזור האפריקאי. אפשר למצוא כאן בעיקר חטיפים, גלידות, שתייה קרה וחמה, סנדוויצ’ים ועוד
  • Manas Fast Food – המסעדה, הממוקמת בבקתה מסורתית בחלק של אסיה, מציעה המבורגרים, נקניקיות, נאגטס, צ’יפס, משקאות, גלידות וכן הלאה

עוד כדאי להזכיר את חנות המזכרות, Bazar Natura, הממוקמת ממש בכניסה (וביציאה) מגן החיות. החנות מציעה מגוו ןרחב של צעצועים, משחקים, ספרים, פריטי אופנה, פריטי אומנות וגאדג’טים בהם מככבים, כמובן, בעלי החיים. חלק מהמוצרים קשורים למאמצי השימור של הפארק ומגיעים מאוכלוסיות מקומיות שונות ברחבי העולם.

גן שעשועים בפארק נטורה ויה (צילום מקורי)

מידע כללי על פארק נטורה ויוה

בדומה לאטרקציות אחרות באזור אגם גארדה, גם פארק נטורה ויוה נסגר למשך כמה חודשים בשנה לצרכי תחזוקה וריענון. בשנת 2023, הפארק עתיד להיפתח ב-4 במרץ ולהיות פעיל עד ל-10 בדצמבר. מה-11 בדצמבר עד ל-7 בינואר, רק החלק של גן החיות יהיה פתוח, ללא הספארי. 

הפארק פתוח בדרך כלל בין השעות 9:00 ל-17:00, בעוד השעות של הספארי מעט מצומצמות יותר (לרוב, מ-9:30-9:00 עד 15:30-15:00). מומלץ בכל מקרה לברר במועד ההגעה שלכם לאגם גארדה האם הפארק פתוח, מכיוון שהוא עלול להיסגר לימים מסוימים עקב תנאי מזג האוויר, בעיות טכניות וכן הלאה.

ניתן לבחור בין שני סוגי כרטיסים. הראשון הוא “כרטיס חכם” (Smart Ticket), הניתן לרכישה אונליין בלבד. הוא מעט זול יותר, מאפשר כניסה בתאריך שנקבע אך לא בסופי שבוע או בחגים. האפשרות האחרת היא כרטיס פתוח (Open Date Ticket), שזמין לרכישה אונליין או בקופות, שיהיה מעט יקר יותר.

מחירי הכרטיסים נכון לשנת 2023 עומדים על:

  • מבוגרים (64-13) – 24 אירו לכרטיס “חכם”, 27 אירו לכרטיס פתוח
  • ילדים (12-6) – 17 אירו לכרטיס “חכם”, 19 אירו לכרטיס פתוח
  • פעוטות עד גיל 5 נכנסים ללא תשלום
  • קיימים תעריפים מוזלים לפנסיונרים (מעל גיל 65) או לבעלי מוגבלויות פיזיות

להזמנת כרטיסים באתר Tiquets

להזמנת כרטיסים באתר Viator

להזמנת כרטיסים באתר הרשמי

במקום יש ארבעה מגרשי חניה. המגרש הראשון (P1) מיועד לאופניים, אוטובוסים, בעלי מוגבלויות פיזיות ומחזיקי כרטיס שנתי, והוא ללא תשלום. שלושת המגרשים האחרים (P2, P3, P4) כרוכים בתשלום של 2 אירו לאופנוע, 3 אירו לרכב פרטי ו-5 אירו לרכב מסחרי.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *